Ads 468x60px

4 Οκτ 2014

“Κόλπα” καθαριότητας που θα σας λύσουν τα χέρια…

Μπορεί να βλέπετε την καθαριότητα ως μια ιστορία δίχως happy end, αλλά υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σας κάνουν εύκολη τη ζωή. Μια νοικοκυρά ή ένας φοιτητής δεν αντιμετωπίζει μόνο τους κλασσικούς λεκέδες και τη σκόνη, αλλά και περίεργα ατυχήματα, όπως είναι το σημάδι του κεριού στο χαλί ή η μούχλα στην κουρτίνα του μπάνιου. Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips για το πώς να αντιμετωπίζετε τέτοια απρόοπτα σκηνικά… με όπλο την καθαριότητα και χωρίς πανικό!

-Για να αποκτήσει το σαλόνι σας μια φρέσκια μυρωδιά: Βάλτε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας ή μέντας κοντά στη σχισμή της ηλεκτρικής σκούπας, δηλαδή εκεί που απελευθερώνεται ο ζεστός αέρας. Αυτός με τη σειρά του θα «θερμάνει» το λάδι και θα αφήσει ένα όμορφο άρωμα στο σαλόνι.
-Για να καθαρίσετε την κουρτίνα στο ντους: Βάλτε την στο πλυντήριο με ένα φλιτζάνι ξύδι και χλωρίνη και λίγη σκόνη πλυντηρίου. Παράλληλα, ρίξτε μαζί δυο-τρεις πετσέτες μπάνιου, ώστε να υπάρξει τριβή και να καθαριστεί η κουρτίνα.  Σταματήστε τον κύκλο πλύσης πριν το στύψιμο και κρεμάστε την στο μπάνιο.
- Για να γίνει ξανά λαμπερή η τουαλέτα σας: Ρίξτε μέσα ένα κουτάκι Coca-Cola ή Pepsi. Το οξύ θα καθαρίσει το πουρί της λεκάνης. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το θαμπό εσωτερικό μέρος του βραστήρα.
- Για να διώξετε τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια σας: Τρίψτε τα χέρια σας σε κάποιο αντικείμενο από ανοξείδωτο χάλυβα π.χ. πάνω σε ένα κουτάλι ή στη βρύση της κουζίνας. Κατόπιν, πλύνετε τα χέρια σας με αρωματικό σαπούνι και ζεστό νερό.
-Για να βγάλετε την κόλλα κάτω από το αυτοκόλλητο: Απλά τρίψτε το σημείο με λάδι ευκαλύπτου και αμέσως θα απομακρυνθεί η κόλλα που βρισκόταν κάτω από την τιμή.
- Για να καθαρίσετε το κερί από το χαλί: Βάλτε ένα κομμάτι χαρτί πάνω στον λεκέ και πατήστε το για λίγα λεπτά με το σίδερο. Εναλλακτικά, τρίψτε το με ένα κομμάτι πάγο, αφού το έχετε τυλίξει πρώτα με πλαστικό. Μόνο τότε θα σκληρύνει το κερί και θα μπορέσετε να ξύσετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Έξτρα tip: Για να διαρκεί περισσότερο η φλόγα στα κεριά, βάλτε τα 24 ώρες πριν μέσα σε μια πλαστική σακούλα και στο ψυγείο.
-Για λαμπερά τζάμια σπιτιού: Προσθέστε περίπου μία κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο σε ένα λίτρο χλιαρό νερό. Βουτήξτε ένα πανί στη λεκάνη, αφαιρέστε το υπερβολικό νερό και στη συνέχεια κάντε κυκλικές κινήσεις με αυτό πάνω στο γυάλινο τζάμι. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα υπολείμματα με ένα μαλακό πανί ή χαρτί.
- Για ένα κρυστάλλινο βάζο με λουλούδια: Σε περίπτωση που τα λουλούδια έχουν μαραθεί στο βάζο, πετάξτε τα και ρίξτε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό και αρκετό ζεστό νερό. Αφήστε το για λίγα λεπτά και καθαρίστε με ένα σφουγγάρι.
- Για να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων: Προσθέστε τέσσερις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι νερό και αφήστε το να «βράσει» για πέντε λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Ο ατμός θα «μαλακώσει» τις βρωμιές και θα σας επιτρέψει να σκουπίσετε τα υπολείμματα με ένα πανί.
-Για να μην «παγώνουν» τα παράθυρα του αυτοκινήτου: Ανακατέψτε τρείς κουταλιές ξύδι και μια κουταλιά νερό και βάλτε το σε ένα μπουκάλι σπρέι. Στη συνέχεια, ψεκάστε τα παράθυρα του αμαξιού.
- Για να αφαιρέσετε το μαρκαδόρο από σκληρές επιφάνειες: Ψεκάστε στο σημείο με ένα σπρέι μαλλιών και στη συνέχεια σκουπίστε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 
Blogger Templates